Google ADS Uzmanı

/*! elementor - v3.21.0 - 18-04-2024 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#69727d;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#69727d;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Google ADS Uzmanı Kimdir?

Google reklam uzmanı tek başına ya da SEO uzmanı ile birlikte çalışarak web sitesinin öne çıkmasını sağlayan kişidir. Yaptığı reklam kampanyaları ve senaryosu ile trafiği arttırma, müşteriyi alışverişe ikna etme gibi görevleri bulunmaktadır. Her sektör, marka bütçesi farklı olduğundan görece SEO uzmanlarına göre çalışma şartları da değişiklik göstermektedir.

SEO çalışması ve reklamların ortak birkaç amacı bulunur: Trafik getirmek ve ticari anlamda satışı desteklemek. Bunları yapmak için SEO uzmanları optimizasyon adına üç ayrı (iç, dış ve teknik SEO) alanında çalışır. Reklam uzmanları yani Google ADS uzmanı ise reklam kampanyaları oluşturarak hedefe ilerler.

Her iki durumda da amaca erişmek ve maksimum getiriyi elde etmek gerekir. Aksi takdirde ayrılan zaman ve bütçe boşuna gidecektir. Ancak herhangi bir reklam kampanyası sırf ücret ödendiği için başarılı olmayacaktır. Tam tersine tıklama başına maliyeti arttırmak ya da yanlış kitleye düşmesinden ötürü zarar bile verebilmektedir. Peki hangi taktikleri uygulamanız gerekir?

/*! elementor - v3.21.0 - 18-04-2024 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

ADS Kampanyalarında Maksimum Getiri Sağlamak için 6 Taktik

Oluşturulacak ADS kampanyalarında her zaman en iyi sonuçların alınması hedeflenir. Fakat bu sonuçlara giderecek olan aşamalar, bir Google Ads uzmanı veya Google reklam uzmanına göre değişiklik gösterir. Her uzmanın kendisine göre belirli bir taktiği bulunsa da, mutlaka belirtilecek olan bu aşamalara dikkat etmelisiniz. Böylece, bir Google reklam uzmanının titizlikle hazırladığı reklam kampanyası, trafik getirisi fazla olacağı gibi e-ticaret sitelerinde satışları da artırmaktadır.

/*! elementor - v3.21.0 - 18-04-2024 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Google ads kampanyalarında getiri sağlamak

1) Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime araştırması SEO alanında da önemli bir aşamaya işaret etmektedir. İçerik, reklam çalışmaları sırasında doğru anahtar kelimeyi hedeflemek gerekir. Bunun için hedeflenen kitleye ulaşmayı sağlayacak kelime kadar; aranma hacmi, SEO zorluğu da önem arz etmektedir. Eğer kitleyi doğru belirlemek istiyor ve çalışmalarınız olumlu sonuç versin istiyorsanız mutlaka araştırma yapmalısınız.

Farklı anahtar kelime araçları ile araştırmalarınızı zenginleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer aşama ise reklam kampanyanızda hedeflediğiniz kelimelerin, yönlendirme yapacağınız URL’de bulunması olmalıdır. Kampanyanızda yönlendireceğiniz adreste mutlaka kampanyanızda yer verdiğiniz kelimeleri içeren içerikler oluşturmalısınız. Aksi takdirde reklam karşılık bulma konusunda zorluk çekecektir.

Negatif Anahtar Kelimeler

Google reklam kampanyaları her zaman istenen kelimeleri hedeflememektedir. Bazı durumlarda reklamların çıkmasını istemediğiniz kelimeleri belirleyerek bütçenizi koruyabilirsiniz. Negatif anahtar kelimeler bu anlamda bahsedilen ve istenmeyen kelime gruplarını içermektedir. Kampanya boyunca bu anahtar kelimelerden yapılan aramalara kampanyanız sunulmayacaktır.

Doğru etkileşim yaratabilmek için kampanya sırasında mutlaka negatif anahtar kelimeler doldurulmalıdır. Negatif kelimeler hedeflemediğiniz alan anlamına gelir ve bu kelimeler çoğu zaman bütçenizin yanlış kullanılmasına neden olur. Tamamen hedef odaklı, doğru kitleye erişim adına anahtar çalışmanıza iki yönlü önem vermelisiniz.

2) Reklam Metinlerini Optimize Etme

Google reklam uzmanları reklam metinlerini oluşturma konusunda en az SEO çalışmaları kadar dikkatli olmalıdır. Reklam metinleri kabaca reklama erişen bireylere sunulan bilgilendirici alandır. Buradaki metin ne kadar hedefe yönelik olursa o kadar etki yaratacaktır. Aksi takdirde reklamlarınız sadece görüntülenme alınmasını sağlar.

SEO uyumlu içerik üretirken de dikkat edilen ve uzmanlar tarafından istenen durum etkili metinler oluşturulmasıdır. Bu metinleri oluştururken harekete geçirici mesajlara reklam kampanyalarında özellikle yer vermelisiniz. CTA cümleleri olarak da geçen Call to Action cümleleri ‘Hemen satın alın’, ‘Bize hemen ulaşın’ gibi örneklerle özetlenebilir.

CTA cümleleri sayesinde kullanıcıları sadece sitenizde yer alan hedef URL’nizi fark ettirmekle kalmaz aynı zamanda harekete geçirirsiniz. Bu cümleler sayesinde kısa sürede karar vermelerini sağlayarak çoğu zaman hedeflediğiniz davranışta bulunmasına neden olabilirsiniz.

3) Hedef Kitle Segmentasyonu

Hedef kitlenizi doğru belirlemezseniz ne SEO uzmanı olarak ne de Google reklam uzmanı olarak doğru çalışamazsınız. Hedef kitleler; amaç, içerik ve dahası reklam kampanyalarınızı belirlemekte size yardımcı olacaktır. Oluşan bu kitle sayesinde uzun ve kısa vadeli çalışmalarınızı da planlayabilirsiniz.

Reklam kampanyaları hedef kitlelerin özelleştirilerek saptanmasıyla değer kazanmaktadır. Markanız ile ilgilenecek olan hedef kitleyi özelleştirerek sadece bu kitle özelinde reklamların çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin sadece kadınlar ya da erkekler, yetişkinler ve çocuklar olarak ayrıma gidebilirsiniz.

Verilecek reklamların istenen düzeyde çalışmasını sağlarken maliyet anlamında da sadece ilgili kişilere kampanya sunulacağından tasarruf sağlamaktadır. Gereksiz olarak nitelendirebileceğiniz topluluklara reklamlar sunulmayacağından sadece hedefe göre hareket etmiş olursunuz.

4) Kalite Puanını İyileştirmek

Google ADS alanında çalışıyorsanız kalite puanının ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Kalite puanları; ilgili reklam çalışmalarının var olan anahtar kelime bazında kullanıcıya sunduğu deneyimi ölçen verilerdir. Kalite puanı arttıkça reklamlarınızın da potansiyelinin arttığını söyleyebiliriz.

Eğer kalite puanını arttırmak isterseniz:

  • Farklı ve ilgili anahtar kelimelerden reklam üretin.
  • Hedeflediğiniz adreste mutlaka reklam kelimelerinin bulunduğuna emin olun.
  • Değişik kalite puanı belirleyen etkenlere göz atın.
  • Ana sayfanızı güncelleyin.
  • Negatif anahtar kelimeleri ekleyin.

Bahsi geçen bu aşamalar sayesinde kampanyalarınızın kalite puanını gerçek anlamda iyileştirebilirsiniz. Kalite puanı iyileşen kampanyaların daha sonuç odaklı olduğunu söylemek mümkündür.

5) A/B Testi ve Performans Analizi

Google reklamları oluşturdunuz ancak olası değişkenlere bağlı olarak tepkinin nasıl olacağını kestiremiyor musunuz? A/B testleri bu aşamada tam da size göre olabilir! A/B testleri etkisi net olarak gözlemlenememiş iki ayrı değişkenin gözlemlenmesi adına yapılmaktadır. SEO uzmanı tarafından Google ads uzmanı tarafından da uygulanabilmektedir.

Reklam kampanyanızı bir aşamada oluşturduktan sonra farklı reklam türü, anahtar kelime gibi değişiklik yaratabilecek ikinci bir olay yaratın. Oluşturacağınız bu ikinci test ile ilk testi kıyaslayın. Hangi testin daha etkili sonuç verdiğini görebilir ya da web sitenin ilk haline göre reklamların etkisini gözlemleyebilirsiniz.

6) Dönüşüm İzleme ve Analitik Kullanımı

Reklamlara tıklayan ve web sitenin ilgili sayfasına yönelen bireylerin bulunacağı davranışları gözlemlemeli bunları analitik anlamda kullanmalısınız. Örneğin bir kullanıcı anahtar kelimeyi araştırıyor ve ilgili reklamdan sitenize geliyordur. Ancak bir ürün incelemeyip, sepete ekleme ve alışveriş davranışı göstermiyor olabilir.

İşte bu aşamada dönüşümleri değerlendirmeli tüm dönüşümleri sağlıklı bir şekilde kurgulamalısınız. Yarım kalan davranışları belirlediğiniz davranış stillerine dönüştürmelisiniz. Bununla kalmayarak alışveriş yapan kişileri de tekrar gelmeleri adına dönüşümleri yönlendirmelisiniz.

Yapacağınız analitik çalışmalar ve kullanımı sayesinde verileri doğru değerlendirin. Sadece trafik ile kalmayarak reklamların dönüşümüne de şahit olun. Dönüşümleri verisel anlamda aynı zamanda ilgili sitelerden de inceleyebilir buna göre reaksiyon alabilirsiniz.

Google ADS Reklam Planlaması için >>> Reklamlar için En Önemli Zamanı Ayarla!

Dikkatinizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz:

Exit mobile version